Sibeliuksen kevät

Tunnelmallisessa Sibelius-museossa kuultiin hauska ja eloisa konsertti
Tunnelmallisessa Sibelius-museossa kuultiin hauska ja eloisa konsertti

 

Turun Puolalankoulun musiikkiluokat puuhasivat koko kevään Sibelius-projektien kanssa. Lukukausi huipentui toukokuussa oppilaiden kevätkonsertteihin, joissa kuultiin muun ohjelmiston ohessa oppilaiden omia sävellyksiä. Yhteensä Sibelius-museon konsertissa esiintymässä oli 58 oppilasta ja heidän käsittelyssään ainakin 25 erilaista soitinta.

 

-Kolmoset ja neloset kirjoittivat yhteistyönään Sadun, johon he sävelsivät musiikkia. Sävellyksen lisäksi Metsäläisiä-konserttiin valittiin aiheeseen sopivia lauluja, kertovat musiikkiluokkien opettajat Aila Arola ja Riitta Hietanen.

 

sävellysryhmä
Sävellysryhmässä neljäsluokkalaiset Elisa Lohva, Iiris Ovaskainen, Henriikka Peltonen, Severi Kostiainen sekä Tilda Harju

 

Viitoset sävelsivät SongHi-ohjelmalla pieniä kappaleita, ja saivat näin tutustua uuteen työvälineeseen. Sävellystyötä jatketaan syksyllä, ja kappaleet tulevat kuultavaksi Sibelius-museoon. Syksyllä toteutetaan myös käsityön ja musiikin yhteinen rakenteluprojekti Sibeliuksen musiikkiin liittyen.

puolala6

 

 

Kuutoset puolestaan tutustuivat kotikaupunkiinsa inspiraatiokävelyillä kuvaten ja äänittäen kohteita Aurajoen varrella. Nämä havainnot muutettiin musiikiksi, jonka nimeksi annettiin Pual Jokke. Toinen luokka sai aiheeseen veden olomuodot. Myös he äänittivät ja kuvansivat vettä eri tilanteissa.

Aurajoki
Kuutosluokkalainen Kalle Nurminen kuvaa ja äänittää Halistenkoskea iPadilla

 

 

Kuvat: Aila Arola, Riitta Hietanen, Heidi Horila

Kirjoittajan kuvaKirjoittaja on vapaa toimittaja, joka ihmettelee jatkuvasti erilaisia arkielämän musiikillisia, kulttuurisia ja sosiaalisia yhteentörmäyksiä.

Kategoriassa Artikkelit

Jätä kommentti