Tule joulu kultainen

Vuosi 2016 kääntyy kohti viimeisiä päivään ja joulu lähestyy. Kulunut vuosi on ollut opettajille työläs ja monet kollegat ja työyhteisöt tuntuvat olevan tänä vuonna poikkeuksellisen väsyneitä.

Työtä joulun alla on meillä musiikinopettajillakin paljon. Arvioinnit työllistävät ja monella on vastuullaan joulujuhlan ja/tai syksyn ylioppilasjuhlat. Menneen kalenterivuoden aikana opetussuunnitelmatyö on myös lisännyt opettajien taakkaa.

Olen viime aikoina miettinyt paljon yhteisöllisyyttä, positiivista palautetta ja ilmapiiriä. Silloin kun väsyttää ja voimat ovat vähissä, helposti hakeutuu omaan rauhaan ja provosoituu helposti. Tänä syksynä olemme saaneet havaita opettajien väsymyksen. Resurssit ovat vähissä ja taloudellinen tilanne monissa kunnissa haastava.

Mitä me voimme tehdä? Järjestöt tietenkin pyrkivät vaikuttamaan jäsenistönsä asioihin. KMOkin ajaa musiikinopettajien asioita ja nostaa keskusteluun meitä koskettavia aiheita. Lisäksi vaikutamme yhteistyön kautta monien organisaatioiden ja toimijoiden kanssa.

Lisäksi jokainen voi omalta osaltaan olla tukemassa työtoveriaan ja luomassa työpaikalla kulttuuria jossa kannustetaan tosia ja yritetään yhdessä löytää voimaa väsymyksenkin keskellä.

KMO haluaa aktiivisesti tukea paikallisen tason yhteisöllisyyttä musiikinopettajien keskuudessa. Jos sinulla on intoa järjestää tapaaminen paikkakunnallasi musiikinopettajille niin ota yhteys meihin. KMO voi osallistua taloudellisesti tilaisuuden järjestämiseen.

Muistetaa levätä jouluna ja kannustetaan toisiamme työn aherruksessa… väsymyksenkin keskellä! Hyvää joulun odotusta ja voimia vuodelle 2017!

Kirjoittajan kuvaKirjoittaja on juuri Ouluun muuttanut musiikin- ja luokanopettaja, aktiivinen yhdistysihminen ja KMOry:n puheenjohtaja, jolle kansanmusiikki ja -tanssi ovat erityisen lähellä sydäntä.

Jätä kommentti