Tehotoimintaa tarvitaan

KMOry sai syyskuussa Seinäjoella vahvan viestin siitä, että valtakunnallista musiikinopettajia yhdistävää järjestöä tarvitaan. Koulutuspäivien järjestäminen Helsingin ulkopuolella sai liikkeelle jäsenistöä Keski-Suomesta ja pohjoisesta. Samalla saimme tärkeää tietoa siitä, millaisiin kysymyksiin opettajat kaipaavat vastauksia.

Yhdistys otettiin Seinäjoella vastaan lämpimästi ja tapahtuma huomioitiin sekä kaupungin että median taholta. Paikkakunta oli erinomainen sijaintinsa ja kokonsa puolesta. Osallistujien palautekin oli pääosin positiivista. Kiitos teille, jotka olitte mukana järjestämässä koulutustapahtumaa.

Syyspäivät toivat varmasti monelle kaivattua iloa arjen keskelle. Elämme aikaa, jossa huolet liittyvät talouteen. Tämä kuuluu ja tuntuu selkeästi sekä Seinäjoella käytyjen keskustelujen että toimistoon tulleiden puheluiden perusteella. Musiikkiluokkien lakkauttaminen, opettajien työvälineistä tinkiminen ja opetustuntien suunnitteluun liittyvien korvausten maksamatta jättäminen ovat osa tätä listaa. On monta asiaa, joihin toivotaan nopeaa reagointia, mutta oikeiden vastausten etsiminen vaatii joskus hieman aikaa.

Syyskokouksessa valittiin uusi hallitus, hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma. Talouden pohjana ovat jäsenmaksut sekä avustukset, joiden määrä on hieman laskenut vuosittain. Toimintasuunnitelmassa asiaan reagoidaan siten, että ensi vuonna tehostetaan jäsenhankintaa. Uusi kokeilu on mentor-toiminnan aloittaminen. Hallituksen jäsenet toimivat mentoreina uusille ja miksei vähän kokeneimmillekin musiikinopettajille. Tällaiseen vertaisilta oppimiseen ja vertaisopettamiseen on opettajilla hyvät valmiudet. Siitä, miten mentor-toimintaan mainittuun pääse mukaan, kerrotaan tarkemmin jäsentiedotteissa, verkkosivuilla ja Unisono-verkkolehdessä ensi vuoden alussa.

KMOry:n jäsenpalveluihin kuuluvat Pro Musica –ansiomerkit odottavat postitusta pöytäni kulmalla. Syksyn ylioppilaalle mitali on pysyvä muistutus musiikintunneista ja omasta opettajasta. Mitalien postitus muistuttaa myös vauhdikkaasta syksystä: vasta äskenhän lukukausi alkoi. Vuoden loppu odottaa juhlineen ja toivotankin teille menestystä järjestelyihin. Ensi vuonna jatketaan taas yhdistysasioilla.

Kati Turtiainen

Kirjoittajan kuva

Jätä kommentti