Muutosta ilmassa

Hyviä uutisia! Yhdistykseen on liittynyt runsaasti uusia jäseniä. Jäsenhankinta on tuottanut tulosta ja Lahden koulutuspäivä poiki jäsenhakemuksia. Perinteinen yhdistystoiminta näyttää kiinnostavan edelleen.

Lahdessa käsiteltiin myös edellisen vuoden toimintakertomus, tuloslaskelma ja tase. Korjatun talousarvion puitteissa yhdistys pyrkii parantamaan talouttaan.

Vaikka uusia jäseniä onkin liittynyt kiitettävästi, KMO ry elää muiden yhdistysten kanssa voimakkaan murroksen keskellä. Valtionapu vähenee, jolloin oman varainhankinnan osuus tulee lisääntymään vuosi vuodelta. Lyhytaikainen sitoutuminen jäseneksi vaikuttaa sekin olevan yhä yleisempää.

KMO:n on myös pohdittava sitä, miten vapaamuotoisempi ja löyhempi organisoituminen olisi tulevaisuudessa mahdollista. Varsinkin sosiaalisen median tuomat muutokset luovat tähän painetta. Toisaalta pitkäjänteisten suunnitelmien toteuttaminen on mahdollista perinteisen yhdistystoiminnan puitteissa.

Vaikuttamisen väylänä yhdistykset kuitenkin näyttävät pitävän pintansa. Toistaiseksi vakiintuneilla järjestöillä on painoarvoa ja juuri tämä tuntuu tuovan jäseniä myös KMO:hon. Tilanne voi muuttua, sillä kansalaisvaikuttaminen muuntuu sekin verkottumisen myötä.

Mutta näinhän sen kuuluukin olla. Uusia ihmisiä saadaan mukaan vain uudistumalla ja tuulettamalla vanhoja käytäntöjä. KMO:llakin on käynnissä sääntöjen muutostyö, joka vaikuttaa esimerkiksi hallituksen toimintaan ja kokouskäytäntöihin. Tarkoitus on saada kokoontumisesta ja  osallistumisesta joustavampaa ja helpompaa.

Yhdistyksen varsinaisten kokousten vähentäminen kahdesta yhteen antaa joustavuutta koulutustilaisuuksien järjestämiseen, kun niitä ei sidota kokouksiin.

Ensi syksy edetään kuitenkin totuttuun tapaan. Tai ainakin melkein. Syyspäivät järjestetään, mutta tällä kertaa yhteistyössä muiden taito- ja taideaineiden opettajajärjestöjen kanssa Riihimäellä 27.9.  Kannattaa tulla paikalle vaikuttamaan, oppimaan ja viihtymään!

 

Kati Turtiainen

 

 

Kirjoittajan kuva

Jätä kommentti