Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyspäivät 2013

Tervetuloa Seinäjoelle 20.-22.9!

Työpajat ja ohjaajat:

Latinpercussion-työpaja / Jukka Ojaniemi
Latinpercussion workshopeissa soitetaan perkussioilla ensin afro-brasilialaisia rytmeja ja sitten siirrytään afro-kuubalaisiin rytmeihin. Soittamisen ohessa opitaan eri soittimista, niiden tarkoituksesta ja tyylilajin historiaa. Rumpali, perkussionisti, opettaja ja muusikko Jukka ”Patata” Ojaniemi on opiskellut mm. Jyväskylän konservatoriossa sekä Jyväskylän pop-jazz –koulussa. Latinpercussion-oppinsa Patata on saanut brasilialaisilta ja kuubalaisilta muusikoilta soittaessaan sambaryhmissä ja eri salsakokoonpanoissa 1980-luvulta lähtien.

Biisinteko-työpaja/ Saara Törmä ja Aku Rannila
Ideoita mielessä, mutta et tiedä miten edetä demoasteelle? Saara Törmä ja Aku Rannila kertovat miten. Työpajan painopisteenä on luovan työn prosessi biisinteossa.

Tanssityöpaja/ Ilkka Lampi
Leikki on sisäsyntyinen tarve ja olennainen osa ihmisen kehitystä ja kasvua, myös aikuisilla se on mahdollisuus ja rikkaus. Leikkiä voi käyttää mm. kasvatuksessa, opetuksesessa, valmennuksessa ja terapiassa. Koulutuspäivän aikana tutustutaan Riehaleikkiin (rough and tumble play) sekä leikkeihin, joissa täytyy säädellä ensimmäistä impulssia. Ennen kaikkea koetaan mitä leikki on: energinen positiivinen, lumoava mielentila, ei niinkään tietty toiminta.
Ilkka Lampi on valmistunut baletinopettajaksi Vaganova-instituutista. Hän on toiminut Suomen Kansallisoopperan balettikoulun opettajana ja johtajana ja tanssinut Suomen Kansallisoopperan baletissa. Hän on toiminut myös opettajana, koreografina ja NLP-practionerina. Ilkka Lampi on toiminut 20 vuotta poikien tanssileirin vastaavana opettajana Kuopio tanssii ja soi –viikolla. Hän on antanut leikkikoulutusta tanssinopettajille, musiikkikasvattajille, valmentajille, terapeuteille sekä teatterin ja terveydenhuollon ammattilaisille. Luennoitsija 2011 Kansainvälisessä Theraplay konferenssissa Chigagossa.

Pikapaketti draamaa, ilmaisutaitoa ja improvisaatiota/ Hanne Orrenmaa
Monipuolinen paketti musiikkitunneille soveltuvia draamaleikkejä, hauskoja ryhmäyttämisideoita, luovaa kuoroäänenmuodostusta ja improvisaatiota – vailla stressiä.
Opettajana musiikin lehtori, kuoronjohtaja, musiikkikriitikko ja draamakasvattaja Hanne Orrenmaa.
Sibelius-Akatemiasta valmistunut Orrenmaa hurahti draamaan muutama vuosi sitten. Hanne heittäytyi opintovapaalle opiskelemaan draamakasvatusta Jyväskylän avoimessa yliopistossa ja valmistui ilmaisutaidon opettajaksi.

Kipinästä liekkeihin – innostavan bändiohjauksen askelmerkit/ Jarkko Salo ja Samuli Kukkola

Bändeissä soittaminen on perusasioiltaan lopulta kovin yksinkertaista. Sovituksellisilla ratkaisuilla voi lapsen soittokokemusta muokata voimakkaasti – tehdä ensikokeilijalle siitä nautittavan helposti omaksuttavaa ja kehittyvälle soittajalle mielekkään haastavaa. Työpajassa käydään läpi myös bändisoiton perusasioita Louhimon keräämien kokemuksien pohjalta sekä hyviä käytäntöjä jakaen. Lisäksi koulutuksessa annetaan vinkkejä, kuinka bändisoittoon vaadittavat soitin- ja äänentoistolaitteet toimivat ja miten ne olisi järkevä sijoitella koululuokassa. Hyvällä laitteiden sijoittelulla voi merkittävästi parantaa oppimiskokemusta.
Louhimo on Seinäjoen seudun lasten ja nuorten rytmimusiikkiverkosto, joka kuuluu Taikalamppu-verkostoon. Työpajan vetäjät Jarkko Salo ja Samuli Kukkola ovat Louhimon projektityöntekijöitä – louhijoita.

Pumppu-hanke/ Teosto
Pumppu-hankkeen tavoitteena on nostaa musiikin tekemisen arvostusta ja lisätä näkyvyyttä. Pumpun myötä musiikkiala on kokoamassa rivejään ja viemässä asioita eteenpäin verkostomaisella tavalla. Pumppu pyrkii tuomaan nostetta koko musiikkialalle tähtäämällä musiikinharrastajamäärän kasvuun, ammattiin johtavan koulutuksen kehittämiseen sekä musiikintekijöiden kotimaiseen ja kansainväliseen menestykseen. Esittelijänä Teoston varatoimitusjohtaja Kari Paananen

Mobiili musiikkikasvatusteknologia – katse kohti tulevaa/ Mikko Myllykoski
FM Mikko Myllykoski toimii musiikkiteknologian yliopistonopettajana Jyväskylän yliopiston musiikinlaitoksella. Hän viimeistelee väitöskirjaansa mobiilista musiikin oppimisesta.
Lisäksi keskustelutilaisuus musiikinopetuksen ajankohtaisista kysymyksistä ja KMO:n sääntömääräinen syyskokous.

Seuraa ilmoittelua kotisivuillamme www. koulujenmusiikinopettajat.fi
Lisätietoja ilmoittautumisesta ja majoituksesta syyskuussa ilmestyvästä Agitatosta.

Seinäjoella tavataan!

Jätä kommentti