KMOry:n uusi puheenjohtaja on toiminnan naisia

Esittelyssä KMOry:n tuore puheenjohtaja Maiju Laurila.

 

Kuka olet ja missä vaikutat?

 

-Olen Maiju Laurila, pian 29-vuotias musiikin- ja luokanopettaja, muusikko ja musiikkileikkikoulunopettaja. Olen ikuinen opiskelija ja itseni kehittäjä ja siitä syystä varmaan noita tutkintojakin on tullut tehtyä useampia.

 

Olen lisäksi ihminen joka on monessa mukana. Toimin Koulujen Musiikinopettajat ry:n puheenjohtajuuden lisäksi Kansanmusiikin ja -tanssin ystävät LEMPO ry:ssä ja järjestämme Kouvolassa vuosittaista festivaalia ja sen lisäksi ympärivuotista toimintaa kansanperinteen parissa. Aiemmin olen toiminut Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOLin puheenjohtajana 2014-2015. Heidän toiminnassaan olin mukana useamman vuoden.

 

Olen toiminnan nainen ja mielestäni aikaansaava. Tykkään tehdä asiat heti ja saada asiat tapahtumaan mahdollisimman nopeasti. Olen positiivinen luonnonlapsi joka tarttuu hetkeen, rakastaa vaaleanpunaista ja pitää puhumisesta.

 

Tällä hetkellä en työskentele opettajana vaan olen töissä Iitin golfkentällä. Sydämeni sykkii tietenkin opettamiselle ja musiikki on tärkeä osa elämääni koko ajan, mutta minulle tarjoutui mahdollisuus päästä kurkistamaan aivan toisenlaiseen maailmaan ja tartuin siihen.

 

Entä tulevaisuuden haaveet työn kannalta?

 

-Tulevaisuudessa toivon tekeväni töitä musiikin ja opettamisen parissa. Toivon myös että minulla on edelleen mahdollisuuksia toteuttaa omia taiteellisia projekteja. Rakastan sovittamista ja säveltämistä.

 

Asia, joka kiinnostaa sinua juuri nyt?

 

-Varsinkin tällä hetkellä olen kovin innostunut säveltämisen lisäksi muusta taiteellisesta työskentelystä. Olen innostunut kansatanssista viime aikoina kovasti ja näin kansantanssin riemuvuonna 2016 tulee kuluneeksi 150 vuotta ensimmäisestä suomalaisesta kansantanssiesityksestä. Tulen varmasti tänä vuonna panostamaan tanssitaitojeni kartoittamiseen. Lisäksi kansanmusiikkiyhtyeemme kanssa keikkailemme ja kehittelemme ohjelmistoamme. Esitämme kansanlaulujen lisäksi omaa tuotantoamme ja viime vuonna teimme ensimmäisen levymme.

 

Musiikinopettajana kiinnostaa teknologian hyödyntäminen hoivamusiikkityössä. Työstin graduani kokeilusta jossa senioreiden kanssa työskentelimme työpajoilla tablettien kanssa ja säestimme lauluamme GarageBand-ohjelman avulla. Tulevaisuudessa kiinnostaisi hankkia enemmän kokemusta siitä, miten tätä kehittyvää teknologiaa voisi hyödyntää sairaaloissa, palvelutaloissa ja muissa ympäristöissä ja kuinka teknologia voi mahdollistaa musiikin harrastamisen myös heille, joilla muutoin ei ole mahdollisuutta enää musiikkiin osallistumisesta nauttia.

 

Mitä odotat KMO:n puheenjohtajapestiltä?

 

-Viime vuonna toimin SOOLissa ja siirtyminen KMO:n tehtäviin tänne ”aikuisten” puolelle tuntui luontevalta jatkumolta. Tämä yhdistys on omanlaisensa verrattuna aiempiin ja kiinnostavaa päästä toimimaan tämän yhdistyksen ”puikoissa”. Odotan saavani positiivista kehitystä osaltani aikaan yhdistyksessä. Odotan tutustuvani mukaviin kollegoihin ja oppivani uutta opettajana ja ihmisenä.

 

Suurimmat haasteet ja ilonaiheet (musiikin)opettajan työssä tänään?

 

-Kyllä opettajana suurimmat ilot saa siitä kun saa jonkun oppimaan jotakin. Jos prosessi ei ole ollut ihan kivuton niin palkinto on vielä maistuvampi. Lisäksi se tietenkin on ihanaa kun näkee oppilaiden innostuvan siitä mitä tehdään. Parasta on jos joku löytää uuden kiinnostuksen kohteen, harrastuksen tai intohimon opettajan ansiosta.

 

Jos saisit toteuttaa minkä tahansa asian nykyisessä työssäsi, mikä se olisi?

 

-Järjestäisin varmaan jonkun hulvattoman tapahtuman golfkentälle. Meidän golfkentällämme itse asiassa pidetään Iitin musiikkijuhlien yksi konsertti. Lisäksi golfkentillä on ruvettu järjestämään viime vuosina monenlaista sinkkugolfia yms. Pistäisin varmaan jonkun kansanmusiikki-, tanssi-, ja golftapahtuman pystyyn. Vielähän tässä ensi kesäksi ehtisi.

 

Otettu Lumia Selfie -sovelluksella

Kategoriassa Artikkelit

Jätä kommentti