Uusi syksy, uusi Unisono

Hyvät Unisonon lukijat,

olemme saaneet Unisonolle nyt hienot, uudet nettisivut. Vaikka vanha pdf-versiokin toimi mukavasti, on upeaa, että nyt Unisonon löytää omasta www-osoitteesta. Lehteähän voi eksyä lukemaan vaikka joku uusikin, musiikkikasvatuksesta kiinnostunut silmäpari. Uusi blogipohjainen sivusto mahdollistaa myös ajankohtaisten asioiden ja tapahtumien uutisoinnin ja tiedotuksen jouhevasti ilman tarkkaa ilmestymisaikataulua. Pysymme toistaiseksi kuitenkin pääasiassa neljän päänumeron vuositahdissa. Seuratkaa kuitenkin sivustoa useamminkin, sillä ilmoituksia kiinnostavista konsertti- tai muista musiikin tapahtumista ja ilmiöistä ilmestyy sivuillemme koko ajan, aina kun jotain uutisoitavaa on.

Ja sitähän on. Keskustelu käy Suomessa kuumana juuri nyt musiikinkasvatuksen suunnista. Helsingin Sanomissa kirjoitetaan tällä viikolla rytmimusiikin ammattilaisten huolesta, että suomalainen musiikkikasvatus keskittyy liikaa klassiseen. Sibelius-Akatemian professori Jukkis Uotilan mielestä rahoituksen määrä tai sen lisääminen ei niinkään vaikuta menestykseen kuin opetuksen sisältö. Oman viihdeorkesterinsa kapellimestari Riku Niemi peräänkuuluttaa tasapuolisempaa rahoitusta eri musiikinlajeille. Samalla kun klassisen musiikin maailmassa pohditaan, miksei suomalaisia muusikkohuippuja nouse enää samaan tahtiin maailmalle kuin aiemmin, tiedostetaan, miten lapsille ja nuorille on nykyään varsinkin isommissa kaupungeissa harrastusten ylitarjontaa. Enää ei jakseta tai voida keskittyä vain yhteen asiaan.

Olen kuullut musiikinopettajilta vastakkaistakin huolta populaarimusiikin ylilyöntiasemasta klassiseen nähden. Mitä mieltä te, hyvät musiikinkasvatuksen ammattilaiset ja nuorten kanssa toimivat opettajat, olette? Löytyykö lasten ja nuorten elämästä tänä päivänä tasapainoa klassisen taide- ja populaarimusiikin väliltä? Entä pitääkö harrastusten tähdätä aina ammattimaiseen toimintaan?

Tämän Unisonon artikkeleista osa sivuaa tätäkin aihetta. Vanhojen tuttujen palstojen lisäksi uutena, ilahduttavana tuttavuutena aloittaa bloginsa musiikinaineenopettajaksi opiskeleva Elina Korhonen. Elinan ajatuksia saamme jatkossa lukea Unisonon sivuilta ainakin neljästi vuodessa.

KMOryn Syyspäivät koittavat juuri tulevana viikonloppuna Seinäjoella. Tästä Unisonosta löydätte vielä viime hetken infoa viikonlopun ohjelmasta.

Iloa syksyyn ja nauttikaa uudesta lehdestämme!

Kirjoittajan kuvaKirjoittaja on vapaa toimittaja, joka ihmettelee jatkuvasti erilaisia arkielämän musiikillisia, kulttuurisia ja sosiaalisia yhteentörmäyksiä.

Kategoriassa Päätoimittajalta

One Response to “Uusi syksy, uusi Unisono”

  1. Frida

    Tästä se lähtee, uusi Unis ja uusi aika. Hienoa Heidi!

    Vastaa

Jätä kommentti