Vuoden musiikinopettajaksi valittiin Pietu Halonen

Pietu_Halonen 1

Koulujen Musiikinopettajat ry valitsi syyspäivillään vuoden musiikinopettajaksi Pietu Halosen Tyrnävän Kuulammen koululta. Halonen on toimelias ja kannustava musiikinopettaja, joka on saanut koulullaan bänditoiminnan kukoistamaan. Kuulammen koulu on panostanut kerhoihin ja koulussa toimiikin erilaisia bändikerhoja peräti viisi tuntia viikossa. Opetustyön lisäksi Halosella on oma yritys, Pietun pianokoulu. Hän on myös tuottanut omaa opetusmateriaalia mm. Pianovapari-oppikirjan. Facebookin ”Mitä tehdä musatunnilla?” -sivuston kautta Halonen on esimerkillisesti sekä jakanut omaa käytännön osaamistaan että edesauttanut musiikinopettajien kollegiaalista yhteistyötä ympäri Suomen.

 

”Mitä tehdä musatunnilla?” –Facebook-ryhmään on liittynyt yli kolmetuhatta musiikinopettajaa ja musiikkia opettavaa luokanopettajaa. Ryhmäläiset jakavat toisilleen opetusvinkkejä, harjoitteita, linkkejä, komppilappuja sekä monenlaisia käytännön vinkkejä esimerkiksi musiikkiluokan kalustamiseen, soitinten huoltoon ja musiikkiteknologian käyttöön liittyen. Sivustolla käydään aktiivista keskustelua käytännön haasteista koulujen musiikinopetuksessa, kuten esimerkiksi suurten ryhmien opetuksen järjestämisestä, kulttuurierojen huomioimisesta musiikkitunnilla tai musiikin arvioinnista. Vuoden musiikinopettajan ansioihin kuuluu Facebook-ryhmän henkiin puhaltaminen. Halonen avaa ja ruokkii sivustolla käytäviä keskusteluja ja moderoi niitä eri otsikoiden alle.Musiikinopettajat ovat usein ainoita aineensa opettajia kouluissaan ja ryhmästä onkin muodostunut monelle tärkeä virtuaalinen opettajienhuone. Sivuston vinkeistä on ollut käytännön hyötyä niin kokemattomille kuin uusia ideoita opetukseensa kaipaaville musiikinopettajillekin.

 

Vuoden musiikinopettaja valittiin nyt ensimmäisen kerran ja valinnasta on tarkoitus muodostaa jatkuva perinne. Koulujen musiikinopettajat ry myönsi syyspäivillään myös toisen huomionosoituksen. Oulun Normaalikoulun pitkäaikainen musiikinopettaja Paula Westerlund kutsuttiin yli 39 työvuoden jälkeen yhdistyksen kunniajäseneksi ja samalla hänelle myönnettiin Pro Musica -ansiomitali. Westerlund on toiminut aktiivisesti musiikkikasvatuksen kehitystyössä. Hän oli esimerkiksi laatimassa Perusopetuksen opetussuunnitelman 2016 perusteita Opetushallituksen musiikin oppiaineryhmässä.

 

Laura Ronimus

 

Kuva: Rantalakeus/Susanna Tikka

 

 

 

Jätä kommentti